Monday, March 17, 2008

96+the bravery of not being brave

okay,dintre toate mijloacele infecte de transpot in comun cu care circul cel mai des 139,32 si 96,ultimul desi este cel mai nou si aparent, mai curat, este intotdeauna un mijloc de fascinatie provocatoare de oroare. in troleul asta intodeauna sunt fie oameni bolnavi mintal,fie indivizi cu fete de criminali violenti, fie banalii manelisti - dar sa ne intelegem,cel mai rau soi de manelisti!
odata am vazut o tanara retardata (sensul propriu al cuvantului) care in timp ce isi legana copilul (!!!) se legana si pe sine si scotea sunete nearticulate. langa ea, maica-sa ii povestea femeii de alaturi,e simpla necunoscuta, cum s-a ales fiica-sa cu doi copii!!! 's-a jucat cu baietii cand s-a dus la sora-sa'....
cea mai recenta faza a fost cu doua creaturi negre ,putind a tutun+un miros caracteristic si unic,cu fete de criminali care se tot fataiau in lungul troleului,fara nicio grija,incercand sa sterpeleasca una alta. la un moment dat primul s-a lipit de o femeie si incerca sa-i umble in poseta iar celalat 'masca' toata treaba lipindu-se de amicul sau. spectacolul in sine era grotesc; nu-mi dau seama de ce tanti aia nu a reactionat in niciun fel,aveau aia fete de criminali,dar totusi,era destula lume in troleu (care nu a reactionat cu nimic,dar asta-i partea a doua...).si asta a fost genul ala de moment in care ma simteam neputinciosa,as fi vrut sa fac ceva,dar ce?! daca nici proasta aia nu indraznea macar se miste? nu puteam decat sa ma uit fix si cu dezgust la ceea ce vedeam,cel putin nu-mi feream privirea ca ceilalti calatori (printre care,apropo, erau destui mai in masura decat mine sa-i puna la punct p-aia,din punct de vedere fizic vorbind). but hey, ignorance is stenght!
in aceeasi zi,dar mai tarziu,acelasi 96,alte creaturi fascinante in oribilitatea lor. de data asta 'bravi soldati'. deci erau 3 tipi de maxim 25 de ani. genul de bruta lipsita de creier dar plina de orgoliu. pe langa faptul ca aveau niste fete de gorile se mai si laudau cu diversele lor 'vitejii'. cel mai teribil dintre ei se lauda cu felul in care trateaza el femeile. citez: ''ca poate eu le uit pe ele, da' ele nu ma uita pe mine!hahahaha!'' ce gandeam eu la faza asta: ''pai cum dracu' sa te uite mah?! probabil sarmanele isi dau si acum pumni si se intreaba cum de au ajuns sa aibe relatii cu o bruta abrutizata si abrutizanta ca tine.'' si al ce credeti ca vor lau parte aceste brave exemplare e carne de tun? ei bine,la mitingul NATO din aprilie. ce mandrii erau ei. unul a zis ca pentru asta li s-a laut 10% din salariu si ca s-au facut mari cheltuieli,alea-alea. iar altul, razand, a zis ca or sa-i munceasca atat de mult incat probabil n-o sa mai vada casa cateva zile bune. pai,asa bai, bravi patrioti,bravi soldati, si eu m-as bucura daca ar fi sa muncesc mult mai mult decat de obicei si ca rasplata sa mi se reduca din salariu 10%! ... war is peace and freedom si slavery (ca doar trupele NATO si ONU sunt trupe de mentinere a pacii,nu? si razboiul din Irak s-a facut pentru eliberarea unei natiuni,nu?)

No comments: