Thursday, October 05, 2006

utopice


daca esti tanar,sa zicem foarte tanar,sa zicem liceean si sa zicem ca te intorci de la scoala si ,sa zicem in continuare (vorbim la modul ipotetic,bineinteles), te simti rau - sa admitem chiar ca te simti al naibii de rau -si sa zicem ca ai tupeul sa stai jos in autobus.ce se intampla intr-o astfel de situatie? apoi,dragii mosului,stiu ca e de necrezut ,dar esti asaltat,de oameni grasi,operati,batrani...si esti nesimtit ca sunt ei nesimti

daca esti tanar,sa zicem foarte tanar,sa zicem liceean si sa zicem ca citesti (in picioare,nu stai jos,ca nu ai indrazni)in troleu pentru ca sa zicem ai un drum lung si nu vrei sa-ti pierzi timpul observand ca esti inconjurat de terminati si oameni care put,apoi draga sa fii pregatit sa infrunti priviri revoltate si sa auzi lucruri de genul 'o vezi,draga,p'asta ?! mai are putin si-mi scoate ochii cu cartea!'

daca sa zicem esti rocker,sau sa zicem ateu,(de ce nu?!),sa zicem ca esti cititor de carti care au un mesaj de transmis,sau iti plac filmele inteligente,sau poate ca esti filozov,sau pur si simplu nu esti idiot acum ai un nou motiv sa te simti ingradit, noul proiect privind legea cultelor:
'Parlamentul este pe cale sa voteze o lege care va limita grav doua drepturi fundamentale: libertatea de exprimare si libertatea de constiinta. Astfel, anumite concerte rock, filme, carti sau piese de teatru vor putea fi interzise sau cenzurate in Romania.In proiectul de lege al cultelor, aflat acum in dezbatere la Camera Deputatilor, a fost introdus un amendament la propunerea Cultului Musulman din Romania, insusit de Guvern, de Comisia juridica si de Comisia drepturilor omului. In urmatoarele doua luni, acest amendament urmeaza sa fie votat si in plenul Camerei. Amendamentul respectiv prevede ca "in Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase".

PS daca sa zicem ca traiesti intr-un stat laic si care garanteaza si libertatea de gandire si exprimare,al treilea paragraf nu ar trebui sa ingrijoreze pe nimeni. pentru ca esti intr-un stat LAIC. as in LAIC! o astfel de masura aberanta nici nu s-ar pune in discutie iar restul...nu poate fi decat un vis idiot sau o gluma proasta.

No comments: