Thursday, April 12, 2007

coerentza nu e totul!


e cam trist sa descoperi ca emotiile tale depind in proportie de 98% de vreme. dap, personalitate usor influentabila - de conditiile meteorologice! nu-i asa ca suna haios? faza e ca,uneori, in zilele insorite de primavara ca asta cand verdele e atat de viu si copacii sunt inca infloriti eu nu mai sunt atat de atee. nu ca as crede in dumnezeu, dar parca devin ... panteista. [cand vremea e naspa sunt nihilista,antisociala si tot asa, acum,nu! ... nu chiar]

panteismul mi se pare cea mai tare religie! in primul rand nu e o forma organizata si nu implica ritualuri sinistre, jertfe si alte porcarii. panteismul nu te obliga la nimic, dar nu poti fi panteist daca nu simti. despre asta e vorba in panteism despre o comuniune cu natura (suna ca draq...). sa simti viata pulsand in jurul tau si si te bucuri de tot, asa in ansamblu. sa simti cu toti cuarcii tai si sa simti toti cuarcii din jur. (da,am o obsesie cu particulele elementare si in special cu cuarcii :D ). panteisti nu erau violenti, se poate spune ca ei au fost stramosii hippiotilor,dar cred ca un adevarat panteist ar fi devenit un fioros terorist intr-o lume ca cea de astazi in care in loc de iarba verde avem ciment gri, tot mai mult ciment gri si plastic cat cuprinde. ai vazut noile parcuri de cartier, cele pentru copii? cu leagan, topogan si asa mai departe - plastic si fier - nimic natural, fara copaci si cu nisip in loc de iarba. oamenii astia chiar nu stiu ca pana si copilasii 'mai au nevoie si de iarba'?!

la naiba, e frustrant, civilizatia o duce inainte cu tehnica si invers proportional cu umanismul. progresul si iar progresul! occidentalii astia!acum toata planeta se conduce dupa filosofia occidentala capitalista si obsedata de progres. dar n u observa nimeni ca progresul acesta se limiteaza la tehnica si ca lucrurile devin din ce in ce mai restrictive, iar noi suntem tot mai limitati, monitorizati,controlati? prea putini oameni mai simt astazi natura pe ei si pe ceilalti. pacat ca n u e clar pentru toti ca avem nevoie de mai mult albastru (adica cer), de mai mult verde, de flori parfumate ( n u de porcariile maked -up de la florarie care put a chimicale) si de mirosul de iarba - nu de carburant!

No comments: