Friday, September 12, 2008

ganduri pseudopatriotice

ma uitam la imagini despre revolutie. doar intamplator. si totul e contradictoriu in mintea mea. moartea acelor oameni ma infioreaza si sacrificiul lor merita tot respectul. au murit pentru un ideal.numai ca... ei nu stiau tot adevarul. nici noi nu-l stim. poate ca au murit in zadar. in fond, iata unde am ajuns: ei au murit pentru libertate,pentru ca vroiau o Romanie care sa scape de dictatura comunismului,si unde s-a ajuns? la dictatura capitalismului si la disparitia valorilor care totusi,au persistat in comunism si au facut posibila acea rezistenta muta, a spiritului. oamenii aia aumurit ca romani, pentru Romania. acum, pentru romanul de rand,faptul de a fi roman,nu mai inseamna aproape nimic,oricum,nimic bun. ceea ce e aiurea. nu vorbesc despre mandria de a fi de o anumita nationalitate,in fond nu e asta o realizare. dar aici e vorba de o anumita apartenenta si de anumite caracteristici ale fiecarui popor pe care nu le poti nega fara sa negi o parte din tine.romanii de azi nu prea inteleg asta. isi reneaga identitea si se autodenigreaza. mi se pare cel putin stupid. oricum,eu nu as fi murit pentru ce e azi in tara asta.moluri si banci peste banci.e dezgustator. si nu as fi murit nici atunci aiurea pentru ca au considerat americanii ca e cazul sa pice comunismul.asa cum dupa al doilea razboi mondial au considerat sa ne lase pe mana comunistilor. ialta,fratilor(la noi partidul comunist nu prea avea prozeliti, mai degraba legionarii erau placuti).o stie tot elevu' de liceu... sau cel putin ar trebui,heh.

6 comments:

Anonymous said...

e funny ca'mi mai amintesc una-alta [desi eram ingrozitor de mic atunci, clasa 2a or somethin']. o aroma distincta, de entuziasm, frica, exaltare si iar frica, zvonuri si barbati in pulovare peste tot :) plus frate'miu [mult mai mare] care era un teen cam ca tine, si care a fugit la televiziune, sa se agite p'acolo si el cu toti loserii :)
in fine. nu stiu mai mult decat tine despre acele "evenimente", si nici nu'mi pasa sa aflu cine a fost "in spate" and so on. dar imi amintesc ca cei care se jucau de'a eroii pe atunci, visau EXACT capitalismul pe care'l ironizam acum: voiau o tara asemanatoare cu america din filmele proaste pe care le vedeau pe video: coca cola, supermarketuri, porn, blugi, metallica, hamburgeri si ciunga - asta era paradisul lor [eu, fiind mic, mai voiam in plus si soldatei si filme cu van damme].
razmeritele sunt chestii confuze.

kalashnikovworm said...

dude,pe bune ca oamenii sunt cam idioti.vazusem intr-una din filmari pe unii cu un mare pachet de marlboro pe care il purtau ca pe cine stie ce stindard.da,e trist ca unii ar muri pentru atata lucru. ce inseamna sa fii dependet...!
sora mea avea cam aceea si varsta cu tine.pe ea nu o intereseaza deloc subiectul...dar ce se mai bucura de capitalismul asta de prost gust:P

Anonymous said...

432 e un document impecabil despre vremurile alea, apropos. eu imi amintesc deschiderea mcdonalds'ului de la unirea [primul din ro], prin 92, si "pelerinajele" facute acolo de toata lumea [la fel si cu primul mall, din vitan, mult mai tarziu].
adevarul e ca o groaza de lucruri le poti dispretui abia dupa ce LE AI [sau ai acces la ele].
este o carte, "educatia sentimentala", a lui flaubert [considerata in general cel mai bun roman de sec 19 - e si cartea favorita a lui woody allen, apropos] unde e o descriere fantastica a revolutiei de la 1848, in paris. n'am citit nimic mai inteligent, despre revolutii.
misto postul cu copacu'. tot pozez si eu un copac asemanator, pe mosilor.

kalashnikovworm said...

1.trebuie sa citesc cartea lui flaubert
2.mi-ar placea sa vad o poza cu copacul tau ;))

Anonymous said...

1. doar dupa ce te uiti pe cartea de maine :)

2. eu sunt un peu obsesiv: sterg cam tot ce nu'mi trebuie neaparat: mailuri, poze, sms'uri, tot. dar o sa vina alte nopti ploioase, si o sa incerc tot ce pot, cu aparatul mea vechi :) poate pui tu o poza, pana atunci.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.