Tuesday, September 30, 2008

must we memorise nine numbers and deny we have a soul?

and there's someone in my head, but it's not me...
daca m-ai intreba acum ce fac as raspunde ca gresesc. si pe buna dreptate.observ,observ,reactionez,reactionez,reactionez - cu greu si prea putin.dar observ. si stiu.eu si pestele lui bregovic.pe bune,eu nu cred.pentru ca de obicei stiu.
dar ma gandeam mai degraba la altceva. ma gandeam la mine si la prietenii mei.noi si constiinta noastra ca suntem altfel. ca nu facem parte din multime. noi si atitudinea noastra,principiile noastre,faptul ca nu ne consideram predispusi la compromisuri.convingerea noastra ca nu suntem, si ca nu vom fi, ca ei. convingerea noastra ca 'tout ne pas a vendre'.
...si daca totusi lucrurile se vor schimba? daca in final ne vom ocupa,pe rand, locul in societate asemeni tuturor? in fond,e mai simplu asa. in fond,nu poti stii.ma amuz uneori, cu cinismul meu tipic, imaginandu-mi prietenii in ipostaze de 'persoane de succes'. mi-i imaginez ''burghezi'',capitalisti lipsiti de scrupule,vanduti sistemului, razand de adolescentii aia idioti care fusesera si de idealismul lor trecut,oameni care nu gandesc decat in termeni de comfort,tehnologie,profit etc si nu mai stiu sa zambeasca cu adevarat. normal ca ma gandesc si la chestii de genul asta. si ma vad singura pentru ca eu nu ma voi adapta sub nicio forma iar ei ma vor privi indulgent gandind ca sunt prea imatura...
vorba cantecului: sper ca n-o sa ajungem sa ne vindem eroii pe fantome, visele pe cenusa, aerul proaspat pe unul irespirabil,sper ca n-o sa renuntam la mersul printre ruinele zidului pentru un rol principal intr-o cusca.


8 comments:

Anonymous said...

sau poate ca exista o cale, uhm, nu de "mijloc", dar, ma rog, de sinteza, intre cele doua. ca sa'ti dau un exemplu foarte popular: radiohead ce sunt? nu mi se pare ca se incadreaza in nici una din categorii [desi au destul din ambele].
auzi, care era mailul tau? vreau sa'ti trimit niste poze.

kalashnikovworm said...

heh...normal ca exista cai de mijloc. numai ca eu una sunt cam extremista:P mialul e tooplustooequalsfive@yahoo.com

Anonymous said...

nu e rau sa fii extremist [nu sunt ironic]. sa vedem cat vei reusi, insa: exista un fel de "acceptare", sociala, a extremismelor adolescentilor - care insa dispare dupa 20yo. iti va fi mult mai greu sa'ti manifesti extremismul ulterior. mais, bonne chance, serios.

imi aminteam mailul, dar uitasem ca e "too" nu "two" :) merci.

kalashnikovworm said...

am citit mailul despre nenea goebbles, nu stiu de ce te-ai speriat ,mi s-a parut ca la-i prezentat obiectiv...:P desi e clar ca daca e ala de la avatarul tau last fm ai ceva afinitati pentru el:P
cat despre extremismul meu...nu e nimic mai mult (sau mai putin)decat ceea ce e acolo la about me 'whatever it is i'm aganist it, or i'm gonna be sooner or later'

Anonymous said...

mda, interesant joseph asta :)

well, astept cu nerabdare impresii despre houellbecq. daca ai chef, si timp, merita sa te uiti si peste interviul asta [subtitrat, in 5 parti]. tipu' e un pic drogat, desigur - dar mai putin decat in alte interviuri :)

http://www.youtube.com/watch?v=p4oJ66UPuAM

Anonymous said...

distractie placuta :)

ps: am uitat sa'ti zis: traducerea de la polirom e de rahat. c'est la vie, deocamdata e singura.

kalashnikovworm said...

inca n-am timp de interviu,ma am putin de luptat cu cartea.e foarte interesanta,ce-i drept,numai ca lasa un gust cam amar.de obicei imi place sa gandesc pozitiv.dar pana la urma michel are dreptate,cat mai putine contacte cu oamenii,e mult mai bine asa :))

thieffa said...

Si tu esti capitalista, fiend...Doar locuiesti in capitala...:P