Thursday, July 22, 2010

4 degete

si imi spui ca suntem atat de diferiti. si iti spun ca nu ma regasesc in spevia voastra, in societatea voastra. dar sub piele, dincolo de politeturi si impoliteturi, de simpatii si antipatii, dincolo de credinte, dincolo de stiinte, de percepte si conventii, dincolo de minciuni si adevaruri, dincolo de IQ, dincolo de toate astea, sub piele suntem toti la fel.
apoi, daca ai curajul sa mergi mai departe, dincolo de organe si tesuturi, dincolo de aranjamente biotice, ajungi la molecule si atomi. si atunci te-ntreb, care-i diferenta dintre tine si o piatra? in asteptarea raspunsului tau, ti-l ofer pe-al meu:pe scurt, e o diferenta de structura. piatra e o structura simpla si relativ stabila in timp. fiinta vie e o structura complexa, in continua transformare, efemera... dar din punct de vedere fizic - it's the same shit! aceeasi materie, aceeasi energie, aceleasi 4 legi fundamentale:
forta tare
forta slaba
forta electro-magnetica
forta gravitationala.


ps1: nu sustin melanjul om-masina doar pentru ca intr-un final e vorba despre acelasi 'material'

ps2: nu suntem egali.fiecare trebuie sa priemasca ceea ce merita dupa chipul si asemanarea sa. sau, dupa cum a zis primul rocker din istorie: 'da-i, ma, Caearului ce-i al Caesarului!' ne-am inteles? :)

No comments: