Saturday, December 16, 2006

colaj

detest colajele. niciodata nu exista armonie in colaje, si parca au ceva artificial. dar e ciudat petru ca in acelasi timp sunt fascinata de ideea de a creea o piesa de teatru care sa fie, intr-un fel, un colaj.fiecare replica sa fie un vers, o fraza, o parte din altceva; dar o parte, o farama care sa contina esentialul. visez sa scriu o piesa care sa fie compusa numai din esente. fiecare replica sa fie graitoare, naucitoare, concentrata, memorabila.pentru ca sunt cuvinte care, desi putine ca numar, starnesc in tine, in mintea ta un vartej de alte cuvinte, iar in inima un vartej de sentimente.
ma gandesc la ideea asta a mea uneori. se intampla sa aud, sa citesc anumite fraze si sa-mi zic 'wow, asta e geniala, ar merge sa o pun in piesa aceea...' cum ar fi:"You broke another mirror, you're turning into something you are not" sau "When you're one of the few to land on your feet What do you do to make ends meet? Teach. Make them mad, make them sad, make them add two and two. Make them me, make them you, make them do what you want them to. Make them laugh, make them cry, make them lie down and die. " stiu, ultima nu e deloc scurta. defapt sunt versurile din one of the few... dar sunt atat de expresive si de elocvente! (ma rog, toate cantecele celor de la pink floyd se transpun in mintea mea, intr-un fel sau altul, in... erm, short-films...)
poate ca e o ideea proasta, tampita...
***
ceea ce e cel mai aiurea e ca si eu sunt structurata dupa modelul unui colaj, sunt ca un puzzel in care forma pieselor se potriveste dar imaginea de ansamblu pe care o obtii la sfarsit e lipsita de coerenta si de sens.hainele parca sunt aruncate pe mine iar cand nu sunt negre ma jeneaza, gandurile si ele parca vin si pleaca fara sa tina cont de nimic si fara nicio legatura unele cu altele; iar sentimentele sunt parca setate pe hidden, aparand prin surpridere la semnale pe care nu le cunosc.
nu fac parte din nicio categorie. nu inteleg cum unii se pot gandi sa-mi puna o eticheta sau o alta. se grabesc. nu ma cunosc. nici eu nu ma cunosc.

1 comment:

thieffa said...

This post of yours is brilliant.Si chiar te reprezinta.Si te-ai descris perfect...This should appear at the label: brilliant!!!