Tuesday, March 25, 2008

despre porci

''protagonistii lui anouilh sunt aproape intotdeauna baieti care se agata de iubirea absoluta si de puritate chiar si cu pretul mortii, ei refuza sa se maturizeze,adica, sa se relativizeze. timpul relativizeaza totul si, inevitabil, purul devine impur, iar iluzia - realitate. sa te 'maturizezi' inseamna sa imbatrabatranesti,sa-ti murdaresti mainile, sa capti bun-simt, sa te imburghezesti,sa intri in jocul convenientelor si al ratiunii; adica sa devii un porc.''

.... putin autocontrol si as reusi. ce as reusi? dracu stie! ce resusesc toti de obicei.

stiu din start ce-mi trebuie ca sa castig. dar nu asta conteaza. nu vreau sa castig impotriva mea. prefer sa pierd pentru mine. stiu ca o sa pierd. dar o sa pierd pentru ca eu aleg asta. stiu din start ca pariez pe calul care va pierde. dar prefer un joc frumos si greu unuia usor si fructuos.
in ziua de azi e, oricum, mai greu sa pierzi decat sa castigi pentru ca azi nimeni nu mai e atat 'de fraier' incat sa fie dispus sa piarda, chiar daca pierde pentru o cauza nobila sau chiar pentru una absolut egoista. astazi 'totul sau nimic' e fraza lipsita de sens. toti prefera 'ceva decat nimic'.

No comments: