Friday, June 27, 2008

a da un bac

vreti sa stiti daca s-a copiat la bac? a,stiti deja. era evident. in general 'supraveghetorii sunt de treaba'. stiti ce inseamna aceasta fraza abstracta? ca se poate vorbi si copia ca in codru. la inceputul examenului eram extrem de nervoasa. ma gandeam uite frate, astia habar n-au dar cu rezolvarile de pe telefon or sa iasa 'eminenche' din examenul asta. argumentele de genul ca 'daca esti tu asa desteapta de ce te intereseaza notele altora?' e cam tembel. eu sunt atat de desteapta cat sunt, scriu ce stiu sau ce inventez dar priviti lucrurile din perspectiva asta: fraierul cu note de 8-9 care si stie de aceste note e complet pus in umbra la admiterea pe baza de dosar de unul cu o stralucitoare diploma de 10. atat am avut de zis. a,si daca mai aud de vreun 'capitalist eminenche' ca zice de cei din provincie ca vin si-i ia ''locul'' la facultate 'cu medii umflate' ii trag una in cap ;))

e sistemul vostru de invatamant. profesori si elevi deopotriva. cu asa circumstante nu stiu daca mai merg eu la facultate. lucrurile put,put,put. pah bune acum,n-am putea sa nu mai mergem deloc la scoala si sa dam direct banii pe diploma si gata? in rest sa ne facem praf si sa ne bucuram de tineretea noastra lipsita de griji? chestia asta cu scoala incepe sa para facuta ca multe lucruri pe lumea asta numai ca sa zicem ca a fost facuta. ehe,titu maiorescu,avea el dreptate cu formele lui fara fond. iata formele in toata splendoarea lor! fondul a fost inlocuit de fund.

ps: nu stiu de ce am zis 'sper sa se poata copia' intr-un post anterior. ma refeream la un banal soptit pe ici pe colo. eu una nu stiu sa copiez (pe bune!). si din pacate, nush ce-i face pe toti sa creada ca eu sunt aia in masura sa le sopteasca lor. oricum,daca stiam cum o sa iasa as fi zis 'sper sa nu se copieze!!!!!!!!!!!!!!!!!'

2 comments:

Tea said...

adevarat ca formele au fost inlocuite de fund :)) ai perfecta dreptate, si elevii au vina lor...si eu ma gandeam ce rost are sa fac o facultate :)) dar o fac, e mersul vietii,nu?

kalashnikovworm said...

da si eu o fac, lipsa educatiei nu e anti sistem:P tu mergi la regie,eh? :)