Monday, May 24, 2010

teatrul masca

cu tot programul incarcat si sufocant nu puteam sa ratez spectacolele teatrului masca de astazi. trebuia sa-mi vad prietenii de acolo si sora.
teatrul masca a implinit 20 de ani de frumoasa existenta inchinata celei mai expresive arte. multi ani frumosi si victoriosi inainte!
fiecare clipa petrecuta cu ei in herastrau azi a fost una de bucurie. sau aproape fiecare clipa...
spectacolul studentilor masca, statuile, a fost o incununare a eforturilor acestor bravi tineri. asa statui expresive mai rar! felicitari pe aceasta cale Radu, Sis, Georgiana, Bianca, Alex, John, Liana si tuturor celor ale caror nume nu le stiu!
spectacolul de fina,l cu marii actori ai teatrului, in frunte cu Malaimare a fost un varf de lance, cireasa de pe tort, ati prins voi ideea! 'Gardienii se intorc' a fost un colaj de cantece, dans si teatru in 10 limbi: rusa, romana, engleza, franceza, germana, turca (?!), rromani, idish, spaniola si italiana. cu totii au fost absolut grozavi! (gardienii din piesa erau paznici ai culturii) mi-a placut foarte mult cum au abordat taierea fondurilor si a salariilor cu 25%: au spus ca nu mai au bani decat pentur jumatate din costumele necesare, astfel ca au venit cu costume pe jumatate. aveau doar partea din fata care era legata la spate cu niste chestii. asa abordare geniala n-am mai vazut de la visinii din' livada cu visini' jucata in prezent la TNB.
felicitari din nou tuturor si o cale incununata de succese pe taramul artei in continuare!
cu ocazia aceasta vreau sa o felicit in mod special pe Alina Craita pentru ca imi place mie de ea mai mult!

inca o chestie care m-a amuzat teribil. pe langa toate mitocaniile pe care unii mai redusi le spuneau sau chiar faceau cat timp se jucau 'statuile' unii un tip la vreo 40 de ani i-a zis altuia: 'uite asta meserie,ma, nu ce facem noi!' de remarcat ca oamenii lucrau probabil in economie sau nush, oricum, pareau sa aiba un serviciu bile platit.

No comments: