Monday, January 29, 2007

no reason

deunazi citii acest articol scris de catre domnul Andrei Plesu 'http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=148&cmd=articol&id=4399 si nu m-am putut abtine sa nu comentez putin asupra sa. in mare, nu sunt de acord cu ideea generala a articolului al carui subiect era mai mult sau mai putin Remus Cernea. au fost insa niste afirmatii care mi s-au parut chiar deranjante.
'E nevoie de mult mai mult ca să fii un ateu credibil'' adica ateii trebuie sa fie credibili?! si de ce ma rog? crestinii care sunt peste tot nu sunt nici ei prea credibili!
eu impart crestinii in urmatoarele categorii:
- deci sunt poserii(astia sunt peste tot, pentru ca deh, traim intr-o lume de suprafata,invelisul e totul...so they just fake it)
- fanaticii cei care urmeaza dictonul lui d'Aquino (parca el a zis asta) credo quia absurdum si care sunt extrem de intoleranti
- inocentii adica cei care pur si simplu fac ceea ce au fost invatati.
- si mai exista o categorie cei care cred si incearca sa se comporte ca atare. acestia au tot respectul meu. sunt rari.

''Musulmanii visează la semilună, evreii, la sfeşnicul cu şapte braţe, ateii la portretul lui Lenin.''
hmmm, din nou ateismul confundat cu comunismul. hmmm, dar de ce nu confunda nimeni crestinismul german cu nazismul? pentru ca o astfel de conexiune nu este logica. DAR nici prima! ateismul este anterior comunismului si anterior religiei. chiar ma surprinde faptul ca un om de cultura poate face o astfel de afirmatie! eu nu simt nicio atractie pentru portretul lui Lenin si nici nu stiu prea multe despre respectivul tip, daca ar fi sa visez la ceva probabil ca as visa la Teoria Marii Unificari (din cuantica). :p

de ce nu accepta Plesu ca un tanar nu poate fi liber-cugetator decat ca situatie extraordinara? pentru ca acestia nu au suficienta experienta de viata si nici destule carti citite? hmmm, deci ca sa te poti numi ateu trebuie sa fii super-citit si batran.insa ca sa fii crestin nu trebuie nimic. : eu nu sunt nici super-citita si nici chiar atat de batrana la cei 18 ani ai mei, dar declar sus si tare ca sunt atee. asta am fost si asta voi fi! nu vad de ce trebuie sa demonstrez asta. credinciosii nu trebuie sa demonstreze niciodata nimic; da' te duci la biserica/ moschee/templu, dar tu chiar crezi in ceea ce ti se spune acolo? simti? da? DA? si atunci de ce nu urmati fratilor prevederile acelea din cartile vostre sfine, cele care vorbesc despre bunavointa, pace, bunatate and all that shit? pe unii ii 'inteleg' caci ei sunt ocupatii sa la urmeze pe cele care propavaduiesc 'razboaiele sfinte', iar asta ocupa timp si resurse. dar restul?

e greu sa fii ateu. pentru ca sa fii ateu trebuie sa scapii de tot ceea ce ai fost invatat inca de la inceputul vietii, trebuie sa te detasezi de toate limitarile si superstitiile, de teama de ceea ce reprezina Dumnezeu. trebuie sa-ti cureti mintea de temerile irationale. sa fii credincios este simplu , crede si nu cerceta et ca suffit, ce atata curiozitate!

No comments: