Friday, June 11, 2010

celula societatii

familia. urasc familia. aceasta celula a societatii in care esti invatat de mic sa tii doar la ai tai, la clanul, haita din care faci parte prin uniune de sange, de care poate nu te leaga absolut nimic la nivel principial.
familia te invata egoismul. familia te invata ca nu poti avea incredere in nimeni. ca nu poti avea incredere in prieteni 'pentru ca ei vin si pleaca' , dar familia ta e mereu acolo.( listen to the pink floyd song 'mother' they put this idea very well into music there.) familia te invata sa tii la ai tai chiar cand ai tai nu te merita 'ei ti-au dat viata' - but then again it's not like you fuckin asked for it! familia ta paote habar na-re sa creasca un copil. familia ta paote ca habar n-are sa-l invete ce e lumea.
familia e primul pas in societate.si asa ajungi tu un bun cetatean, perfect inglodat intr-o societate de consum - dupa principiul: 'te nasti, te angajezi (nici nu trebuie sa-ti placa, doar sa ai salariu. nici nu trebuie sa fie mare, doar sa fie salariu, sa se cheme ca esti sclav, pardon... muncitor... om serios... plm) te insori cu unu/ una (iubirea e irelevanta, vine ea cu timpu; si daca nu vine.. .de la un timp oricum nu-ti mai pasa) siiii iti faci datoria fata de familie si societate si torni 'n jeguri de copii'.
ah, familie! ah societate! crazy and mean hope you're not lonely without me

Society, have mercy on me
Hope you're not angry if I disagree...
Society, crazy indeed
Hope you're not lonely without me...

2 comments:

Unknown said...

hmmm,tough words here...
parerile despre viata sunt multe,si toate-s subiective.Familia ar trebui sa fie baza piramidei.prin familie ar trebui sa te inalti,cu ajutrul familiei ar trebui sa gusti viata,sa inveti ce este viata si sa o accepti asa cum este ea.familia ar trebui sa fie cel mai puternic stalp de sprijin atunci cand ai nevoie.
Atunci cand familia nu te sustine te simti singur,si neajutorat.
Pacat ca,nu in toate familiile se gaseste acea caldura sufleteasca si acea legatura stransa ce ar trebui sa existe intre membri.

kalashnikovworm said...

bine zis 'ar trebui'. :) . nu trebuie sa iei totul ad literam la mine pe blog. uneori folosesc cuvinte 'grele' tocmai ca sa starnesc 'sentimente grele', adancite in oameni. eu le sunt recunoscatoare celor care m-au crescut. ii respect si ii iubesc. au facut-o cum au stiut/ putut ei mai bine. dar lucrurile nu sunt roze pentru majoritatea oamenilor. si cele mai mari frustrari si piedici vin de aici.
ma rog, ideea postului asta era ca si atunci cand educatia primita e ok, familia te tine cumva intr-o bula in care cei din afara sunt priviit cu suspiciune. si ma rog, de multe ori te invata sa fii egoist. nu e o chestiune facila de discutat, problema e complexa rau :P