Wednesday, June 23, 2010

cu ura, din suflet



eram in 32. ploua. si ziua de vara era gri din toate punctele de vedere. urma sa cobor. stateam pe scara cu gandurile mele de ura indreptate impotriva unei societatii a minciunii, in care regulile sunt facute de cei puternici pentru cei slabi, pentru ca cei slabi sa ramana slabi. fraza din mintea mea era FUCK YOUR RULES. am intors dintr-o data capul, fara motiv. in spatele meu era un tip cu un tricou decolorat pe care scria ceva ciudat: Ruck Fules?? nu stiu care era faza cu tricoul, dar coincidenta e cel putin dubioasa...


scuip pe societatea voastra! scuip pe graba voastra de a dezvolta noi tehnologii ( de parca nu putem lasa si stranepotilor nostri ceva de descoperit ) care ne transforma vietile, fara sa vrem, intr-o goana spre nicaieri - pentru ca toti ne grabim, suntem repeziti, dar nimeni nu stie spre ce ne indraptam.


scuip pe oamenii cu cap care imi prezinta regulile unei societati nascute din minciuna, deci ale unei societati bolnave ca pe o solutie singulara la viata pe aceasta planeta. scuip pe voi ca vreti alternative. nu va dau nicio alternativa, dar ce-ati spune daca pur si simplu am renunta la sistemul asta corupt, putred pana in temelii instaurat la nivel global? ce-ati zice daca am porni de la 0 si ne-am indrepta spre oriunde numai nu spre ceea ce ne indraptam deja? ce-ti zice de ALTERNATIVA asta?! poate ca nu e suficient de alternativa ...

va urasc pe voi, oraseni cosmopoliti, cu suflete de marca sau de piata, sau made in china sau made in ue. va urasc si as vrea ca orasul vostru sa fie scrum, cum vroiau si cei de la Luna Amara in melodia lor 'oras'. va urasc pentru ca sunteti plini de bad karma. va urasc pentru ca distrugeti si putina magie pe care o mai are acest oras mutilat. va urasc pe voi, urbanisti de 2 lei, ca luati numai masuri in interes privat si nu dati doi bani pe arhitectura si felul in care ar sta bine orasului sa arate. va urasc pentru ca nu avem suficienti copaci.

scuip pe cartile voastre sfinte si pe constitutiile voatre de farisei, de ipocriti. scuip pe legiuitorii, pe conducatorii, pe modelele voastre luate din filme de actiune de prost gust sau din reviste gratuite. scuip pe lucrurile in care credeti dar pentru care nu luptati. scuip pe copiii vostrii pe care ii aduceti pe lume FARA MOTIV, carora nu sunteti in stare sa le oferiti nici macar strictul necesar (dragostea) - ce sa mai vorbesc espre EDUCATIE?! scuip pe parintii vostrii care si ei sunt vinovati.
si scuip pe ideea voastra despre ARTA. singurul lucru bun pe care voi l-ati creat. dar pe care majoritate dintre voi nic nu-l intelegeti si il considerati 'distractie' sau ceva superficial 'ca daca vrei sa fii om serios nu te joci cu din-astea' . si scuip si pe arta secolului 21, care in 95% din cazuri este un kitsch sau o reluare proasta cu tente macabre! scuit pe voi, de la mic la mare, de la sarac la bogat, ca dati bani in stnaga sin-dreapta, dar pentru arta, deci pentru sufletele voastre, nu va obositi.

scuip pe blogul meu inutil si pe furia pe care o descatusez aici.


complimente celor de la British Petroleum pentru tot binele facut acestei planete. apropo, oare cine are de castigat din toata afacerea asta in care de la pelicani, la pesti si pana la homo TOTALne-sapiens au de pierdut? pentru ca va zic eu, asta ar fi o buna strategie de crestere artificiala a pretului petrolului! pentru ca va spun eu, in africa de sud se ard diamantele pentru ca pretul lor sa urce! pentru ca... dar ce rost mai are??? zi-mi tu, care citesti, are vreun imputit de rost? ma pish pe planeta voastra. ma intorc la nihilism. acum m-am convins ca io nu pot fi de pe planeta asta. nu am nimic in comun cu voi. va urasc, oameni, pe toti, pe toti!
si vorba lui boris vian: voi scuipa pe mormintele voastre. asta asa, ca idee...

4 comments:

herminedirt said...

good one. cand ai dreptate, ai. cand nu ai, nu ai. aici ai din plin.

faza cu tehnologia e foarte problematica. intr-adevar exista si o latura nu foarte placuta a acesteia, dar... nu am putea trai fara ea. noi, eu, tu, toti, in momentul asta, ne definim prin tehnologia pe care o folosim. articolul asta si comentariul meu confirma.

herminedirt said...

muzica pe care o asculti/ascult, de asemenea. plugged in instruments.

serios, ma intreb daca ma iei pe mine, de exemplu, din tot contextul MEU social, si ma duci pe o insula pustie, mai SUNT intr-adevar ceva?

kalashnikovworm said...

merci:P uite, stiu ca tehnologia are si latura ei buna. na, io de ex sunt la o facultate cu o specializare care nu ar exista fara tehnologie: geofizica. dar, problema e ca ritmul de crestere al tehologiei de calcul mai ales ajunge sa ne depaseasca atat de mult propria putere de calcul incat SF-urile alea cu oamenii dominati de calculatoare sau roboti sunt pe cale de a deveni realitate...

kalashnikovworm said...

cat despre faza cu propria identitate.. dincolo de muzica (care e adevarat, ocupa un loc din ce in ce mai pregnant in vietile oamenilor si in ceea ce priveste chiar personalitatile lor) eu de multe ori m-am ingrozit de transformarea pe care cartile au produs-o in mine. adica, uneori am impresia ca gandurile mele nu sunt 100% ale mele. sau, de exemplu toata furia asta care se poate observa din ceea ce scriu: de unde vine ea? uneori chiar nici eu nu stiu... roblema adevarata a omului secolului 21 e ca nici in el nu ma poate avea incredere, in sine, pentru ca nu mai stim cine stunem, frate!...