Friday, June 18, 2010

strange-R


in trenul de la galati spre capitala am nimerit locuri apropiate cu un strain. tipul era destul de in varsta dar se tinea bine. din primele chestii pe care mi le-a zis mi-am dat seama ca e jurnalist, s-a mirat un pic ca am ghicit desi nu daduse niciun indiciu. omul era foarte inteligent si foarte deschis la minte. mi-a spus ca a calatorit si in america si in partea nordica a africii si pe unde o mai fi fost el ca jurnalist freelancer. pentru ca omu mi-a zis ca lui nu i-a placut sa lucreze tot timpul in acelasi loc, pentru aceeasi firma. deci, un independet! mi-a vorbit despre energii regenerabila, i-am zis ca sunt un pic sceptica...
dar nu despre el e postul asta. ci despre Romania. aia pe care o urasc romanii si o iubesc strainii. pentur ca omul asta mi-a vorbit foarte frumos de tara noastra. mi-a zis ca el a tot vizitat Romania de tanar. ca a vazut schimbarile care s-au produs la noi, si, ca, per total, tara noastra evolueaza in bine. da' noi nu putem sa vedem... noi aruncam singuri cu noroi in tara noastra, in ai nostrii si in noi. evident ca am impartasit cu omul respectiv acest of.
el mi-a zis ca a ales sa locuiasca aici pentru ca avem un aer curat si oameni de treaba, calzi. dar, na, noi avem o modestie proverbiala si ne place sa recunoastem ca suntem hoti, lenesi, corupti, tigani, inapoiati, etc.
important e ca mi s-a dat in sfarsit dreptate. si, zic eu, sursa e mult mai obiectica decat conationalli mei spalati pe creier sa creada ca noi suntem ultima reduta de cersetori ai europei.
de-abia astept sa merg la Braila sa-i fac o vizita omului la restaurantul sau si sa continuam discutia la o pizza si o bere.

aaa, si apropo de faptul ca toti sunt impotriva guvernului. l-am intrebat pe tip ce parere are despre actiunile guvernului nostru si daca el crede ca ar trebui schimbat. omul a zis ca nemtii au redus din pensii cu rigurozitate , ca au concediat jumatate din membrii armatei - GERMANIA, ma! daca ei iau astfel de masuri, ce naiba ai vea sa faca o tara in curs de dezvoltare ca a noastra??? u fucktards.
ps: pardon my french, i cannot control it all the time...
pps: va rog io, ma, ganditii naibii in perspectiva. ganditi dincolo de azi, si de ieri. ganditi in termeni de acum 10 ani, acum 20 de ani. ganditi in termeni de peste 2 ani, ganditi in temreni isotrici si evolutivi, ma! lumea nu e doar ce vezi tu pe realitatea sau iin ziarele alea super mega manipulate. io, personal, nu am niciun interes politic. IS ANARHISTA. tin doar cu tara asta. iar tara asta nu are nevoie de o adancire a crizei prin caderea guvernului.

13 comments:

herminedirt said...

bai, eu si x si y nu stim decat ca muncim sau am muncit, dupa caz, ca slabii, si ca muistii aia ne taie din veniturile si asa de cacat. si nu vreau decat sa ii dau jos de acolo sau, daca se poate, sa ii omor pe toti. dar cum a doua varianta e fantezista, ma multumesc si cu prima.

herminedirt said...

*ca sclavii in loc de slabii

kalashnikovworm said...

scuza-ma, dar crezi ca or sa vina altii mai buni n loc???
get real. gandeste politic, economic si social aceasta problema. n uguvernul actual e problema. ci cei 20 de ani de coruptie si furt pe fata. si lipsa implicatiei civice. ori daca romanu vine acum sa faca pe haiducul, o face intr-un moment extrem de inoportun. gnaditi naibii un pic.
daca un guvern pica se creeaza o criza in tara respectiva. ori, daca noi suntem deja in cirza, tu ce crezi ca urmeaza dupa caderea guvernului?? O CRIZA SI MAI MARE.
jesus fucking christ, chiar nu e evident?? pe ce lume traiti?? GERMANIA face reduceri si mai drastice decat noi! ce niaba, chiar nu vedeti ca orice guvern ar fi, tot masuri degenul asta ar fi nevoit sa ia?? bha, pe bune... ma dezamagiti cu totii.

herminedirt said...

dupa logica asta trebuia sa nu existe nici Revoultia din 1989, ca oricum ii va urma ceva la fel. si intr-adevar i-a urmat ceva aproape la fel de rau. asta inseamna ca nu trebuia sa aiba loc? ma indoiesc.

kalashnikovworm said...

nu stiu dupa care logica ai ajuns tu la concluzia aia despre revolutie. (care oricum tot o facatura capitalista ramane in final). dar, aici am prezentat niste fapte, daca nu le poti accepta, imi pare rau, Alex. dar chiar nu e problema mea. am scris destul de clar in post ca am incercat sa prezint niste FAPTE si nu niste PARERI. iar ce ai spus tu depre logica mea, este o parere. ua nefondata, as zice...

herminedirt said...

Nu vad nici un fapt concret. Quote one.

Am ajuns la concluzia aia pentru ca tu spui clar si raspicat ca daca un regim pica, se creeaza o criza in tara respectiva. Asa ca mai bine ramaneam cu Ceausescu ca sa evitam criza? Nu? Atunci sa ramanem cu astia ca sa evitam criza? It's the same thing, huh?

kalashnikovworm said...

IT'S NOT THE SAME THING. dude, io tot citesc despre situatia politica nationala si internationala, economica, sociala. recunosc, nu mult, ca nu am timp. dar citesc ca sa imi dau seama cat mai bine cum stau lucrurile. si aici eu ti-am adus parerea unui strain ca argument. un om care a venti aici de drag. daca nici asta nu poti pricepe...
chiar e aiurea sa faci presupuneri si sa aplici ceea ce zic eu intr-o situatie anume la o alta situatie, una diferita. nu compara situatia actuala cu cea de la caderea lui causescu. care cadere, pana la urma ce ti-a adus? instabilitate s i bunuri de consum. yuppy-yuppy-yeeee. ti-a adus tie concerte si rock. get real. si ianinte erau concerte in tara si rock adevarat nu plin de copii falsi si retardati care fac lucruri doar de dragu de a se lauda cu ele. doar k e cul. ma pish pe ce a adus ''revolutia''. pardon my french...

kalashnikovworm said...

ca sa nu mai zic ca sistemul educativ. cu toata cenzura din tara, era mai bun decat cel in care am crescut si invatat noi. iti zic asa facand o comparatie intre profe,sorii batrani si cei tineri. (luam in calcul numai exemplarele capabile, ca profesori prosti sunt de toate varstele)

herminedirt said...

Parerea unui strain nu e un "fapt". Te laudai cu fapte. Nu vad faptele.

Daca tot citesti despre subiectele x si y nu inseamna ca ai dreptate in orice privinta asupra lor.

kalashnikovworm said...

ba sa stii ca parerea cuiva din afara este ceva mai obiectiva decat parerea cuiva din interior. adica decat a mea sau a ta. daca nu ai incredere ca am prezentat eu obiectiv povestea, asta e alta chestie. si este problema ta. btw, am sa-ti dau un articol daca ai timp si doresti sa vezi la ce ma refer cand zic ca 'am citit despre'. este un interviu cu un bancher care sustine ca banca internationala pe care o reprezinta a finantat ambele tabere in cmapania politica din toaman-iarna 2009 pentru a fixa populatia pe disputa politica si a distrage atentia de la dezastrul economic pe care il pregateau ei ca banca. asta asa, ca vad ca esti pornit pe aceasta discutie :) iti dau sursa. si chair ar fi frumos din partea ta sa citesti articolul. daca nici asta n u ce fapt...! au poate gresesc eu si informatia nu e fapt...?!

kalashnikovworm said...

btw, si eu am muncit ca sclava, don't worry. nu traiesc in puf. credeam ca stii asta.

herminedirt said...

desi nu cred in teorii din astea conspirationiste, recunosc ca ala e un fapt.

pararea aluia insa ramane o parere, si ma pot pisa pe ea la fel cum tu te pisi pe a mea sau el pe a mea sau fiecare pe a celuilalt.

kalashnikovworm said...

ok. e o parere. dar cum am zis, e o parere din afara. asa cum tu daca vrei sa vezi mai bine locul unde stai, la un moment dat va trebui sa-i parasesti perimetrul pentru a il observa din exterior. nu?